Werkschoenen en ongevallen op de werkvloer

Werkschoenen en ongevallen op de werkvloer

Werkschoenen op de hoogwerker

Werkschoenen op de hoogwerker

Wanneer we over ongevallen op de werkplek denken, worden beelden van gesneden vingers, kapotte knokkels of last van de rug meestal opgewekt. Echter, bijna 10 procent van de ongevallen op de werkplek elk jaar zijn te wijten aan een ander lichaamsdeel, namelijk de voet. Daarom is het dragen van werkschoenen zo belangrijk!

Ter bescherming van werknemers en werkgevers van de pijn van voet en enkel verwondingen, worden werkgevers vereiste werkschoenen te leveren voor specifiek gevaar voor hun werknemers. In de bouw moet veiligheidsschoenen gebruiken met Anti perforatie zolen en een stalen neus. Bij het werken met elektriciteit, moeten werknemers niet-geleidende zolen hebben. Misschien wel de meest voorkomende veiligheidsfunctie van de werkschoenen, is de stalen neus. Deze kunnen werknemers beschermen tegen verwondingen van objecten die vallen en een zware druk kunnen uitoefenen op de voorkant van de voet.

Anti perforatie werkschoenen (S3)

Naast de stalen neus heeft de S3 werkschoen ook een zool met anti perforatie, dit is een must voor werknemers in de bouwsector. Deze zolen voorkomen dat twee van de meest voorkomende voet en enkel verwondingen, zoals het stappen in spijkers, splinters en andere rommel. Er zijn werkschoenen beschikbaar die een combinatie hebben van deze functies. Ook zijn er speciale inlegzolen met anti perforatie eigenschappen die gebruikt kunnen worden.

Werkschoenen met niet-synthetische materialen

Selecteer werkschoenen gemaakt van niet-synthetische materialen. Schoenen gemaakt van leer of stof vermindert het risico van zweterige voeten en voet schimmels, vooral bij het werken in warm weer. Om zweterige voeten verder te voorkomen is het ook verstandig om witte katoenen of wollen sokken te dragen, die kunnen huiduitslag helpen voorkomen, maar ook jeuk en andere voetproblemen. Als een u dan nog steeds last heeft van zweterige voeten kunt u overwegen twee paar sokken mee te nemen en deze te wisselen in de pauze.

Comfort en pasvorm

Slecht passende werkschoenen kunnen leiden tot onmiddellijke voetproblemen, zoals likdoorns, blaren, verdraaide enkels en gebrekkige tenen. Op de lange termijn, zal slecht passend schoeisel bij dragen tot problemen zoals gevallen van gebogen en vergroeide botten. Om slecht passend schoeisel te voorkomen kunt u het beste werkschoenen aanschaffen met rechte inlegzolen ook moeten de schoenen beweging van de tenen toestaan en passend zijn zonder dat er speling is tussen uw hiel en de schoen. Vergeet niet dat werkschoenen zijn ontworpen om u te beschermen bij een ongeval, niet ter voorkoming van ongevallen. Zorg er altijd voor dat u voorzichtig met uw voeten bent wanneer u werkt met zware apparatuur, materiële voorraden, en tijdens het plaatsen of verplaatsen van zware lasten.

One response

  1. […] en scheepsmedewerkers. Is er een grote selectie van winddichte fleece jacks. Deze bieden bescherming tegen harde wind en zal u warm houden bij deze barre […]

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: