Werkschoenen en uw veiligheid

Werkschoenen en uw veiligheid

De voeten zijn twee van de meest belangrijkste onderdelen van ons lichaam, ze houden rekening met ons gewicht en de veel belangrijkere bijliggende zenuw receptoren. 25% van alle botten in het menselijk lichaam zijn te vinden in de voeten, en als deze beschadigd raakt kan dit een enorme impact hebben op de algemene gezondheid.

Werkschoenen robuust

Werkschoenen robuust

Om deze reden, is het van belang uw voeten te beschermen tegen gevaren. Met name op de werkvloer worden deze onderschat. De eenvoudigste en meest effectieve manier om je voeten uit de problemen te houden is om altijd werkschoenen te dragen bij het verrichten van gevaarlijk werk, ongeacht hoe klein de kans is dat er iets met uw voeten kan gebeuren.

Duizenden ernstige voet verwondingen doen zich elk jaar voor als gevolg van arbeidsongevallen, en in veel gevallen kan de ernst van de verwondingen worden verminderd als de juiste werkschoenen worden gedragen. Niet alleen kunnen voet verwondingen werkgevers een grote hoeveelheid geld kosten, maar ze kunnen ook rampzalige gevolgen hebben voor de slachtoffers.

Verwondingen zonder het dragen van werkschoenen

Voet verwondingen kunnen werknemers een aanzienlijke tijd thuis laten zitten, en in sommige gevallen maanden van behandeling vereisen om de schade te herstellen. Niet alleen is dit een enorm (en zeer pijnlijk) ongemak, maar het kan ook leiden tot een verlies van inkomsten. Beschadigde botten in de voeten kunnen ook leiden tot andere en meer ernstige gezondheidskwesties, zoals problemen met de knie, de lage rug en de nek. Voor het minimaliseren van enig risico van dergelijke problemen, moet u altijd werkschoenen dragen met de meest uitgebreide bescherming. Zware vallende voorwerpen zijn niet de enige gevaren; veiligheidsschoenen moeten in de bouw ook anti perforatie zolen bezitten, zodat schade aan de voeten als gevolg van scherpe voorwerpen worden verminderd. Ook bescherming tegen schadelijke chemische stoffen en enkel steun tegen slippen en struikelen zijn belangrijk.

Als uw werkplek een gevaar is voor de veiligheid van uw voeten, en u niet het gevoel heeft dat u de juiste bescherming hebt, spreek hier dan een kaderlid van het personeel op aan, om hen te informeren, en ervoor te zorgen dat u de juiste werkschoenen heeft.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: